SolarEdge Zonnepanelen

Solaredge zonnepanelen, een uniek innovatief concept

XXLzonnepanelen in Huissen is een groothandel in zonnepanelen en levert ook pakketten op maat aan particulieren die zelf hun zonnepanelen willen installeren. We leveren niet alleen SolarEdge zonnepanelen, maar ook alle kabels en omvormers die nodig zijn voor een technisch perfecte installatie. Via een video laten we je stap voor stap zien hoe je verder gaat met de installatie van je zonnepanelen. We leveren zonnepanelen van verschillende merken om aan de wensen van de klant te voldoen. Solaredge zonnepanelen staan momenteel bovenaan de lijst van de meest verkochte merken. Daarom willen we hier de voordelen van dit merk nader toelichten.

Wat is Solaredge?

Solaredge haalt apart van de output van elk zonnepaneel! Dat wil zeggen dat als een paneel tijdelijk wordt beïnvloed door schaduw, het alleen dat ene paneel beïnvloedt, en niet het hele systeem. Dit maximaliseert in wezen je productie van zonne-energie. Solaredge zonnepanelen worden geleverd met een elektronische schakelkast, een power optimizer genaamd. Dit zorgt ervoor dat de stroom van elke paneer afzonderlijk naar de omvormer wordt gestuurd. Op deze manier wordt het maximum afzonderlijk uit elk paneel gehaald. Zowel de omvormer als de optimizer zijn onderdelen die door ons bedrijf geleverd kunnen worden.

Er zijn enkele kracht die de kracht van je panelen kunnen beïnvloeden. Schaduwen, vuil, uitwerpselen van vogels of bladeren kunnen de hoeveelheid energie die uit je zonnepanelen haalt mogelijk beïnvloeden. Met een traditionele omvormer zal verzwakking van één paneel ook de output van alle andere panelen verzwakken. Solaredge-omvormers behoren tot de meest efficiënte met een efficiëntie van 99%.

Bewaak je zonneproductie en gebruik

Met een traditionele omvormer zal verzwakking van één paneel ook de output van alle andere panelen verzwakken. Traditionele stroomomvormers kunnen zonne-PV-systemen tot 4,2 kW aan, terwijl Solaredge-omvormers systemen met een vermogen tot 5,7 kW aankunnen. Hoewel de limiet op 3,68 kW blijft, zal het systeem slechts gedurende korte periodes van het jaar en de dag op maximale capaciteit genereren. Dus als je systeem op 65% draait en je hebt een vermogen van 3.68kW geïnstalleerd, dan krijg je eigenlijk maar 2,4 KW aan energie. Als je echter een systeem van 5,7 kW hebt, zoals bij Solaredge, kun je het volledige vermogen van 3,68 kW krijgen.

Uniek beveiligingssysteem

Bij traditionele omvormers loopt er, zolang de zon op de zonnepanelen schijnt, nog steeds gelijkstroom door de PV-kabels. Solaredge zorgt er echter voor dat de gelijkstroom wordt automatisch uitgeschakeld wanneer de wisselstroom wordt uitgeschakeld.

Optimalisatie altijd mogelijk

Wat ook belangrijk is, is dat het aantal zonnepanelen altijd kan worden uitgebreid. Ook de garanties die je krijgt mogen niet onderschat worden. Je krijgt 25 jaar garantie op de power optimizers en 12 jaar standaard garantie op de transformatoren.

Als je van plan bent zonnepanelen te plaatsen, neem dan gerust contact op met XXL zonnepanelen Huissen. Bezoek onze website en neem contact met ons op om al je vragen en problemen op te lossen.